Proximo Norge er et selskap i NextGenTel Holding

Proximo er en digital tilrettelegger med effektive kommunikasjons- og samhandlingsløsninger til bedriftsmarkedet. Vi skal legge til rette for økt verdiskapning og innovasjon, og bruke teknologi til å fornye, forenkle og forbedre løsninger til kunder med førsteklasses kundeopplevelse.

NextGenTel-gruppen leverer fast- og mobil internett-kommunikasjonstjenester, som bredbånd, datanett/IP-VPN, Ethernet, mobil, IP-telefoni (VoIP) og TV til forbrukere og bedrifter i det norske markedet. I tillegg tilbyr konsernet IP-telefoni (VoIP) tjenester til forbrukere i Danmark, Sveits og Nederland.

NextGenTel ble grunnlagt i 2000 og er en ledende aktør innen bredbåndsteknologi og -tjenester. Selskapet har en nummer to markedsposisjon innen xDSL bredbånd i Norge, med totalt 160.000 bredbåndsabonnenter (xDSL og fiber). 74 prosent av inntektene genereres fra NextGenTel innenfor forbrukersegmentet og 26 prosent innen Proximo og bedriftssegmentet. En stor andel av inntektene er abonnementsbasert. NextGenTel ble kjøpt av Telio med virkning fra 1. februar 2013.

Telio er pioner i det norske VoIP-markedet og hadde en sterk vekst etter innføring av VoIP-tjenester i 2004. Selskapet ble notert på Oslo Børs i juni 2006. 76 prosent av inntektene genereres i Norge, men Telio har også etablerte markedsposisjoner i Danmark, Sveits og Nederland. Stor andel av inntektene er abonnementsbasert.